Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem
Ingredience:
-
Cibule
-
Kořenová zelenina (mrkev, petržel,..)
-
Kopr, paprika sladká mletá, sůl, pepř
Postup:
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Cibulku osolíme a opepříme. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a brambory na malé kousky a vše osmahneme. Přidáme sladkou papřiku, nakrájené žampiony na čtvrtiny a zalijeme vodou. Necháme vše cca 10 minut povařit. Poté 1/3 polévky dohladka rozmixujeme, tím polévku zahustíme. Podle chuti ještě dochutíme a nakonec přidáme nadrobno nakrájený kopr. Dobrou chuť :)